Questions? Call us!
English
English
Nederlands
Dutch
 
Call me back
05.10.2017

RVS schakelpanelen


In de maritieme sector, agressieve omgevingen of in een voedselverwerkende omgevingen worden veelvuldig roestvrijstalen schakelpanelen toegepast. Op bijgevoegde foto’s ziet u enkele door ELM gebouwde RVS schakelpanelen. Waarom worden RVS panelen toegepast? Wat zijn de voor- of nadelen van RVS?

 

In voedselverwerkende omgevingen wordt vaak vanwege HCCP normeringen veelvuldig gereinigd. Vaak worden er daarom RVS schakelpanelen toegepast ondanks dat het bewerken en verwerken van het materiaal een stuk lastiger is dan plaatstaal of kunststof. Sparingen zagen of ponsen van een dergelijke RVS kast is niet eenvoudig. Daarnaast moet in acht genomen worden dat RVS reageert met andere metalen zodat het kan corroderen. RVS staat voor Roest VAST Staal en niet voor Roest VRIJ Staal wat betekend dat het materiaal wel degelijk onderhoud nodig heeft.

 

De voordelen van RVS zijn dat er een dunnen oxide laag op het materiaal ontstaat waardoor het materiaal beter beschermt is tegen roest. Het beschermende laagje ontstaat in een reactie met lucht. Naast deze bescherming ziet RVS er schoon en heeft het een luxe, “strakke uitstraling”.

 

<- Back to: ELM it News


Samen met de techniek van morgen